Tatoveringsfjerning

Tatoveringer  synes å bli mer og mer utbredt i befolkningen,  samtidig som det benyttes et stort antall farger og i enkelte miljøer på store hud- områder.  Tatovering er også et slags storby fenomen,  slik at en veldig stor del av miljøet for tatovering finnes i Oslo, dette gjelder også for fjerning av tatovering,   og mye av det som tilbys innenfor tatoveringslaser.

Det som er viktig å vite for forbrukeren er at en tatovering som påføres huden først og fremst lages for at den skal bli mest mulig varig, ikke for at den skal kunne fjernes. Derfor vil det alltid være vanskelig å fjerne en tatovering og man bør være forberedt på at fullstendig fjernelse ikke er mulig.

De laserne som benyttes til tatoveringsfjerning skal være såkalt Q-switch, det vil si at de har en svært høy energi et veldig kort øyeblikk slik at de kan dele opp tatoverings- blekket i små fragmenter som kan fraktes vek med hvite blodlegemer til lymfeknutene der tatoveringsblekket  lagres.

Det har de senere år også fremkommet ganske mange advarsler mot mye av det tatoverings-  blekket som benyttes idet det ikke alltid er godkjent fordi det kan inneholde potensielt farlige eller kreftfremkallende stoffer.  Dette har ført til at mange som utfører tatoveringsfjerning , unngår  å behandle spesielt store flerfargete tatoveringer. Imidlertid er det så langt ikke fremkommet publikasjoner som sannsynliggjør sammenhengen mellom tatoveringer og hudkreft eller andre kreftformer.