Rart utslett etter onenightstand.

Maria5: Omtrent over natten fikk jeg utslett på mage, bryst og rygg. Det er mange (for mange til å telle) små (2mm-6mm i diameter) flekker der huden ble ru og det dannet seg skorper på det ru området. De klør også. Det er 2 uker siden, men flekkene er der ennå og de klør ennå. Noen har mistet skorpen og har etterlatt seg ru hud med brunt, stygt arr. Nye flekker dukker stadig opp. Dette skjedde et par dager etter jeg hadde seksuell omgang med en mann (onenightstand) Hva kan dette være? –

 

Hudlegen: Hei Maria5!

Litt vanskelig å si hva slags utslett du har ut fra beskrivelsen, men kan være en hudinfeksjon med bakterier eller virus. Ut fra historien din kan man ikke helt utelukke at det kan være noe smittsomt, men høres mest ut som en form for brennkopper som behandles med antibiotika og noe å smøre på huden, etter at det er tatt bakteriologisk prøve.

Synes nok du bør oppsøke fastlegen eller Olafiaklinikken som sikkert kan finne ut hva du feiler og gi deg riktig behandling. Fysisk kontakt med andre mennesker innebærer alltid en viss risiko for hudinfeksjoner evt også seksuelt overførbare sykdommer. Hyppigst forekommende er skabb som gir generell kløe, flatlus som gir kløe og småkryp i behårete områder, mollusker som gir små flate vorter i genitalområdet, herpes om gir blemmer og sår på hud eller slimhinner, kjønnsvorter (kondylomer) som gir vorter i genitalområdet utvendig eller innvendig, dessuten chlamydia ved ubeskyttet sex.

Gonoré, syfilis og HIV er mer sjelden, men forekommer også.

Jeg skriver ikke dette for å skremme deg, men det er viktig å passe godt på seg selv og ta forholdsregler, dessuten ikke være redd for å be om kvalifisert hjelp når man trenger det.

Fort deg til legen Maria og lykke til videre. Hilsen hudlege Jon

Nøkkelord: #utslett #onenightstand #smittsom #std #beskyttesegselv